Važna pobjeda Sutjeske

Košarkaši Sutjeske zabilježili su veoma važnu pobjedu u 6. kolu Prvenstva Republike Srpske. Oni su na domaćem terenu savladali ekipu Bratunca koja ove sezone ima visoke ambicije.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, poveli 7:0 i održavali prednost do 3 minuta prije kraja četvrtine kada je na semaforu bilo 10:10. Tada Bratunac opet pravi mini seriju od 5:0 i na pauzu između četvrtina se odlazi rezultatom od 11:15.

Druga četvrtina bila je slična prvoj. Ekipa Bratunca održavala je blago vođstvo koje je maksimalno iznosilo 6 poena, a sa tom razlikom se i otišlo na veliki odmor. Rezultat poslije druge četvrtine je bio 26:32 u korist gostiju.

Treću četvrtinu odlično su počeli naši momci. Vrlo brzo je Sutjeska preokrenula rezultat i poslije 3 minuta igre u drugom poluvremenu bilo je 33:32. Igralo se koš za koš sve do kraja treće četvrtine, a ekipe su se nekoliko puta smjenjivale u vođstvu. Ipak, pred posljednji period naša ekipa je imala 2 poena prednosti (46:44).

Nastavljeno je u istom ritmu i u posljednjjoj četvrtini. Bratunac je poveo sa 2 poena prednosti i održavao tu prednost sve do 5 minuta prije kraja utakmice. Tada Sutjeska pravi seriju od 10:0 i od 50:52 dolazi do rezultata od 60:52. Vratili su se gosti poenima Bogićevića i na miinut do kraja smanjili na 3 poena prednosti ali je Živanović trojkom odbio napad za konačnih 63:57.

Sutjesku su do pobjede predvodili Živanović sa 23 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Mrković sa 15 poena i 8 skokova i Ivanović koji je uz 11 poena dodao i 7 skokova.
Kod Bratunca istakao se Kupusović sa 21 postignutim poenom.