Prva ovosezonska pobjeda u gostima

Košarkaši Sutjeske zabilježili su prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Oni su u Rogatici savladali istoimenog domaćina rezultatom 82:88.

Na početku utakmice vodila se ravnopravna borba, sve do 2 minuta prije kraja prve četvrtine, kada je na semaforu rezultat bio 21:21. Tada igrači Sutjeske prave mini seriju od 5:0 i na pauzu odlaze sa rezultatom 26:21 u svoju korist.

Nastavili su naši momci sa dobrom igrom na početku druge četvrtine. Prednost se povećavala, a sredinom četvrtine iznosila je i maksimalnih +15 (27:42). Tada dolazi do nevjerovatnog pada u igri Sutjeske. Mnoštvo grešaka, neorganizovani napadi, slaba igra u odbrani… Iskoristili su to domaći igrači i za samo 5 minuta preokrenuli rezultat u svoju korist i na odmor otišli sa prednošću od 4 poena. Rezultat na poluvremenu je glasio 48:44.

Veliki odmor bio je izuzetno potreban našim igračima, ali i stručnom štabu. Konsolidovali su redove i u drugo poluvrijeme ušli mnogo bolje. Brzo su stigli prednost domaćina, a do kraja treće četvrtine i poveli. U posljednji period igre ušlo se pri rezultatu od 60:63.

Na početku četvrte četvrtine Sutjeska se odvaja i poslije 3 minuta igre u ovom periodu ima 9 poena viška (62:71). Rogatičani se brzo vraćaju i prilaze na 3 poena zaostatka. Ipak, u završnici utakmice bolje su se snašli igrači Sutjeske i na kraju upisali važnu pobjedu.

Najefikasniji u našem timu bili su Živanović sa 28 i Mrković sa 24 postignuta poena. Živanović je dodao i 11 skokova. Pratili su ih Ivanović sa 18 poena i 9 skokova i Stefan Radović koji je postigao 12 poena.

U ekipi Rogatice bolji od ostalih bili su Okiljević i Slijepčević sa 27 odnosno 23 postignuta poena.

U sljedećem kolu Sutjeska na domaćem terenu dočekuje ekipu Sokoca.