Poraz u Zvorniku

Košarkaši Sutjeske poraženi su u Zvorniku od ekipe Drina Princip rezultatom 73:68.

Poslije početnog vođstva domaćina, sredinom prve četvrtine naši košarkaši preuzimaju vođstvo koje ne ispuštaju do samog kraja poluvremena. Sutjeska je na kraju prve četvrtine imala prednost od 3 poena (21:24), a u drugoj prednost je konstantno iznosila od 7 do 8 poena sve do 3 minuta prije kraja četvrtine. Tada dolazi do pada u igri Sutjeske, što domaćini koriste i na odmor se odlazi sa neriješenim rezultatom 40:40.

Sutjeska je u drugom poluvremenu imala blagu prednost sve do sredine treće četvrtine, a tada na scenu stupaju arbitri utakmice koji Stefanu Ivanoviću sude, u najmanju ruku sumnjive, dvije namjerne greške (isključujuća), pomoćnom treneru Sutjeske Žarku Jokniću tehničku zbog prigovora, kao i Stefanu Radoviću. Nošeni podrškom publike i lošim sudijskim odlukama na štetu naše ekipe, domaći odlaze na 6 poena prednosti na kraju treće četvrtine (59:53), a sredinom četvrte prednost je iznosila +8 za domaćina (71:63). Vraćaju se naši momci u igru i dva minuta prije kraja utakmice smanjuju prednost na 3 poena zaostatka, ali su Živanović, Vladan Radović i Stefan Radović promašili šuteve za 3 poena pa je pobjeda pripala ekipi iz Zvornika.

Na zvaničnoj statistici utakmice primjetili smo neke nedostatke u upisanim poenima pojedinih igrača, pa te podatke treba uzeti sa rezervom. Takođe, vrijeme dobijanja namjernih i tehničkih grešaka nije tačno. Napominjemo da je statistika utakmice upisana naknadno, sat vremena poslije završetka.

Sljedeće kolo igra se već u srijedu, kada Sutjeska na domaćem terenu dočekuje ekipu Varde iz Višegrada. Utakmica počinje u 19 časova.