Pobjeda Varde u Foči

U komšijskom derbiju sa dramatičnom završnicom, košarkaši višegradske Varde savladali su u Foči domaću Sutjesku rezultatom 70:68.

Meč 4. kola Prve lige Srpske donio je dosta uzbuđenja. Gosti su većim dijelom meča imali ubjedljivu prednost, a najveća je iznosila 21 poen razlike krajem druge četvrtine kada je na semaforu stajalo 23:44.

Gotovo pune tribine domaćinu nisu dozvoljavale predaju, pa je Sutjeska u samom finišu meča, trojkama odličnog Stefana Živanovića uspjela da sustigne zaostatak i da na tačno minut prije kraja izjednači rezultat na 68:68.

Fočaci su imali i napad za pobjedu, ali ga nisu iskoristili, a trijumf gostima, u posljednjim sekundama meča, brzim prodorom i polaganjem donio je mladi Milenko Frganja.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji su bili Gojko Sudžum sa 22 i Nemanja Stanimirović sa poenom manje. Veliki doprinos pobjedi Višegrađana, sa 14 poena, dao je i nekadašnji košarkaš Sutjeske Goran Bodiroga, koji je prvi put pred fočanskom publikom nastupio u protivničkoj ekipi.

Najefikasniji igrač Sutjeske, ujedno i meča, bio je Stefan Živanović sa 37 poena. Dvocifren učinak imao je još samo Mrđan Mrković 11 poena, a Stefan Radović je ubacio dva poena manje.

Nakon četiri kola, Sutjeska ima jednu pobjedu i tri poraza i nalazi se na devetom mjestu, dok je Varda treća sa tri pobjede i jednim porazom.

U 5. kolu fočanski košarkaši gostuju u Trebinju ekipi Leotara, koja je prva na tabeli sa sve četiri pobjede.

Izvor: Radio Foča
Video: foca24.info