• Generacija koja je igrala drugu saveznu ligu bivše Jugoslavije
  • Odlična atmosfera i pune tribine na utakmicama Sutjeske
  • Ekipa Sutjeske u sezoni 2015/2016
  • Prvaci Republike Srpske u sezoni 2009/2010
  • Slavlje na terenu posle finalne utakmice protiv ekipe Bratunca
sreda, 24 maj 2017 08:59

Znaš li kako se postaje šampion? Tako što izađes na teren, kad je najteže... i pobjediš

Napisao
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Večeras od 19 časova košarkaši Sutjeske igraju drugu utakmicu finala Prvenstva Republike Srpske protiv ekipe Radnika iz Bijeljine. Ova utakmica imala je i svoj uvod, jer je Košarkaški klub Radnik odbio da pomjeri utakmicu za nedjelju zbog bolesti naših košarkaša.

Naime, timu Sutjeske ima dosta problema pred drugu utakmicu. Poslije utakmice u Bijeljini na zdravstvene probleme požalili su se Todorović, Kaluđerović, Bodiroga i Vuković. Bodiroga je zadržan na bolničkom liječenju dok su ostala trojica igrača puštena na kućno liječenje uz obavezno mirovanje. KK Sutjeska je odlučio da kontaktira Košarkaški savez Republike Srpske i KK Radnik kako bi se utakmica pomjerila za nedjelju.

U KSRS su rekli da oni nemaju ništa protiv toga, ali da naš klub mora poslati medicinsku dokumentaciju za bolesne igrače i da pozitivan odgovor mora dati i klub iz Bijeljine. Prikupljena je medicinska dokumentacija i molba o odgađanju utakmice  poslata je na adresu KSRS i KK Radnik, nadajući se pozitivnom odgovoru.

Iz Košarkaškog kluba Radnik iz Bijeljine u dopisu Košarkaškom savezu Srpske naveli su da ne prihvataju zahtjev KK Sutjeska, a njihov odgovor je glasio:

Poštovani

Ne prihvatamo zahtjev KK Sutjeska iz Foče da se druga finalna utakmkica prvenstva Republike Srpske umjesto u srijedu 24. maja 2017. godine odigra u nedjelju 28. maja. Iskreno žalimo što se naš protivnik susreo sa postojećim problemima, ali je to sve dio uobičajenog takmičarsakog procesa o kojem se mora voditi računa kada se formira ekipa za tekuću sezonu. S toga još jednom, nećemo prihvatiti odlaganje utakmice koja je na rasporedu sutra.

Sportski pozdrav,
UO KK RADNIK BN BASKET

Da li poslije ovoga treba ozbiljno shvatiti ljude koji vode Košarkaški klub “Radnik” da šalju sportski pozdrav? Jer da je tako, sagledali bi situaciju iz pravog ugla i vidjeli da je utakmica pod ovim uslovima na ivici regularnosti. Naš klub trenutno na raspolaganju ima 5 igrača, a ako i neko od bolesnih igrača skupi snage i bude u protokolu za utakmicu pitanje je koliko može pomoći. Kažu u klubu iz Bijeljine da je to dio takmičarskog procesa o kojem treba voditi računa kada se formira ekipa. Pa gospodo „sportski radnici” naš klub nije tražio da se utakmica odgodi zato što su povrijeđeni Živanović i Dejan Radović. Oni su zadobili sportske povrede, a tokom sezone imali smo ih mnogo. A da smo imali sportske sreće i da tokom sezone nismo imali problema sa povredama igrača, sigurni smo da bi Sutjeska imala prednost domaćeg terena u ovom finalu. Možda je i to problem za čelnike KK “Radnik”. U dvije prvenstvene utakmice vidjeli su da je i desetkovana Sutjeska ravnopravan protivnik, a mislili su da će se „prošetati“ kroz Ligu. Da je kojim slučajem ekipa Radnika u sličnoj situaciji kao naš klub vidjeli bi kako se treba ponašati i sportski i ljudski. Nama bi u cilju bilo da u finalu imamo kvalitetnog i ravnopravnog protivnika i da odigramo utakmice u kojima će ekipa koja na terenu bude bolja biti prvak Republike Srpske, a da na to ne utiču sporedni faktori. KK Radnik je prije dvije sezone igrao Premijer ligu i znaju dobro u bijeljinskom klubu da u BiH nema gotovo nigdje publike kao što je u Foči. Da li su se u Radniku prepali te atmosfere? Žele Bijeljinci da se ekspresno vrate u najveći rang takmičenja u BiH. Možda u tome i uspiju, ali sa ovakvim stavom i „sportskim” ponašanjem sigurni smo da će se još ekspresnije vratiti u ligu RS.

Takođe smo sigurni da će naši momci u kakvom god sastavu bili dati sve od sebe da pobjede ovu utakmicu. Moramo istaći da su juče svi bili spremni da na sopstvenu odgovornost igraju utakmicu. Čak je i Goran Bodiroga iz bolnice javio da će ako ga otpuste na kućno liječenje biti u sastavu. Valjda je proradio neki inat u našim momcima, kojima za sve što pružaju u dresu Sutjeske možemo biti veoma zahvalni i na koje smo izuzetno ponosni. Znamo i da će naša vjerna publika ispuniti dvoranu i pomoći našim igračima da izjednače rezultat u finalnoj seriji. Uživaće i gostujući igrači na terenu jer samo u Foči imaju priliku da igraju pred punim tribinama. Biće to za njih jedno veliko iskustvo.

Čelnicima Radnika neka bude na čast odluka koju su donijeli. Mislimo da bi trebali da se stide te odluke, ali to je njihov problem.

Ovom prilikom pozivamo publiku na fer i sportsko navijanje, da budu šesti igrač našem timu. Pokažimo da zajedno možemo prebroditi ovu tešku situaciju.

 

 

Pročitano 388 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 24 maj 2017 09:49

Medije

Sljedeća utakmica
Prethodna utakmica
31-05-2017 20:00
 
Radnik 69 : 71 Sutjeska
Team
Wins Lost
1 Radnik 21 5
2 Sutjeska 20 7
3 Prijedor 17 10
4 Sokolac 17 9
5 Rogatica 15 11
6 Student 14 12
7 Slavija 12 14
8 Varda 12 14
9 Borac 12 14
10 Heo 13 13
11 Rudar 11 15
12 Kozara 9 17
13 Bratunac 8 18
14 Teslić 2 24
Pratite nas na fejsbuku
facebook likebox joomla module
Najčitanije vijesti