Ašanin: Sutjesku respektujemo, ali možemo do pobjede

Za naš sajt o ekipi Slavije iz Istočnog Sarajeva govorio je povratnik u njihove redove, Aleksandar Saša Ašanin. On je govorio o pripremnom periodu, sastavu i ciljevima sa kojim Slavija ulazi u Prvenstvo, a kratko se i osvrnuo na predstojeći meč sa Sutjeskom.

„Pripreme smo započeli prvog septembra. Prvo smo odradili bazični dio, gdje smo se usresredili na fizičku spremnost, a poslije je došao ljepši dio, odnosno taktičko uigravanje ekipe za narednu sezonu. Odigrali smo veći broj prijateljskih utakmica sa ekipama kao što su Obilić (Pale), Burč (Sarajevo) i Bošnjak (Hadžići), gdje smo zabilježili tri pobjede i samojedan poraz.

Imamo mladu ekipu, ali izuzetno talentovanu, pojačanu sa nekoliko iskusnijih igrača koji će nastojati da pomognu u što boljem plasmanu kluba u novoj sezoni.

U sastavu naše ekipe više nisu Stefan Simanić (Igokea), Filip Njegovanović (Igokea) i Dušan Elez (Spars), što je pokazatelj da naš klub odlično radi sa mlađim igračima. U klub su stigli Nikola Pilindavić, prošlogodišnji šampion Prve lige RS sa ekipom KK Bratunac, Miljan Lale i ja.

Naš košarkaški klub dobio je novog trenera, koji je poznato ime u svijetu košarke Aleksandra Damljanovića. Zaista nam svima predstavlja veliku čast raditi sa takvim stručnjakom iza kojeg je blistava košarkaška karijera.

Ekipu KK Sutjeska respektujemo i izuzetno dobro poznajemo, ali smatramo da posjedjujemo kvalitet igre i da uz pomoć naših navijača možemo da zabilježimo prvu pobjedu u novoj sezoni.

Od predstojeće sezone očekujemo da napravimo iskorak u odnosu na prethodne i daćemo sve od sebe da u tome uspijemo, da pokažemo naše kvalitete i ispunimo što sopstvena, što trenerova očekivanja.

Ovom prilikom bih pozvao naše navijače da u što većem broju dođu u nedjelju od 19:30 h u sportsku dvoranu Slavija i podrže nas.”

Zahvaljujemo se Saši na odvojenom vremenu i želimo mu puno uspijeha u predstojećoj sezoni.